fbpx
Selecteer een pagina

Online cursus met 5 modules

Van Klacht Naar Kans

“Verbeter je leven door naar je lijf te luisteren.”

Daar waar je met je hoofd geen ‘nee’ zegt, gaat je lichaam het voor je doen. Wat mag jij veranderen in jouw leven, zodat het weer goed en kloppend voelt voor jou?

Tijdelijke actie: 50 % korting

normaal 90 euro

5 modules nu voor slechts 45 euro

Je krijgt direct toegang tot alle videolessen en lesmaterialen.

Videoles

Met video’s begeleidt Dokter Juriaan jou om meer inzicht in jouw fysieke en/of mentale klacht(en) te krijgen.mentale klacht(en) te krijgen.

Audiofragmenten

Luister naar de audio’s met het werkboek erbij om het beste uit deze cursus te halen.

Handig werkboek

Bij deze cursus ontvang je een handig werkboek met zelfbegeleidingsopdrachten.

Inclusief werkboek met zelfbegeleidingsopdrachten

”Blijf niet zitten in de wachtkamer van je eigen leven. Jij bent het grootste geschenk voor de wereld om jou heen wanneer jij helemaal jij kan zijn!” 

– Juriaan Galavazi, arts en coach –

Wanneer we fysieke of mentale klachten ervaren, dan wordt er iets in ons wakker dat het liefste daar zo snel mogelijk vandaan wil. Omdat het te pijnlijk, te lastig, te ongemakkelijk is. In deze cursus nodig ik je uit om deze ongemakkelijke plek te onderzoeken zodat jij kan ontdekken wat daar daadwerkelijk gewild, gehoord of gezien wil worden. Wij kijken onder de motorkap en pakken de onderliggende oorzaken van jouw mentale of fysieke klachten aan.

Voorbeelden van fysieke of mentale klachten:

 • Stress
 • Moeheid
 • Somberheid
 • Overgewicht
 • Pijn

  • Hoge ademhaling
  • Prikkelbaar zijn
  • Piekeren
  • Gejaagd gevoel
  • Hartkloppingen
   • Blessures
   • Slapeloosheid
   • Oorsuizen
   • Angstklachten
   • Burn-out

    Online Cursus Van Klacht naar Kans

    Module: Jouw lijf als perfecte thermometer
    Wat heeft jouw lijf jou te vertellen?

    Module: Feiten
    Waar heb je nu eigenlijk mee te maken?

    Module: Voeding
    Voeden of afleiding?

    Module: Beweging
    Een combinatie van kracht, lenigheid en
    coördinatie

    Module Emoties
    De impact van emoties op jouw leven

    Juriaan begeleidt je via deze 5 modules aan de hand van een reeks video’s en audiofragmenten. Bij iedere module ontvang je een werkboek met zelfbegeleidingsopdrachten. Je leert jouw lijf kennen als iets dat niet bedoeld is om tegen, maar juist om vóór je te werken. Blijf je jouw mentale of fysieke pijn of klachten onderdrukken, verdoven of negeren, dan voer je daar een eindeloze strijd die je vroeg of laat hoe dan ook gaat verliezen.

    Na het doorlopen van deze modules heb je helderheid in hetgeen jou nu nog belemmert. En kun je daadwerkelijk gaan realiseren wat goed en kloppend is voor jou. Zodat je weer leiderschap krijgt over jouw welzijn. Dat gaat meer gezondheid, plezier en voldoening in jouw leven brengen.

    Module 1 Je lijf als perfecte thermometer

    Wat heeft jouw lijf jou te vertellen?
    Verbeter jouw leven door naar je lijf te luisteren. Daar waar je met je hoofd geen ‘nee’ zegt, gaat je lichaam het voor je doen. Wat mag jij veranderen in jouw leven, zodat het weer goed en kloppend voelt voor jou?

    Module 2 Feiten

    Waar heb je nu eigenlijk mee te maken?
    In deze module gaat het over de praktische en feitelijke informatie omtrent jouw fysieke of mentale klacht. Wat voel je en waar voel je dat in jouw lijf? Sinds wanneer en hoe is het ontstaan? Wat heb je er tot nu toe aan gedaan: wie heb je om hulp gevraagd, wie heb je ingeschakeld om jouw klacht te onderzoeken of om jou daarin te begeleiden? En wat is het effect hiervan geweest. Wat heeft wel gewerkt en wat heeft niet gewerkt. Kortom welke informatie heb je en wat ontbreekt er nog.

    Module 3 Voeding

    Voeden of afleiding?
    In deze module neem ik je mee om naar jouw voeding te kijken vanuit nieuwsgierigheid. Wanneer en waarom eet je eigenlijk? Maar al te vaak eten we vanuit een gewoonte of gebruiken we voeding om een ander ongemak te compenseren of te vermijden: ongemakkelijke gevoelens als pijn, verdriet, verveling… Met andere woorden: is het voeden of afleiding?

    Module 4 Beweging

    Een combinatie van kracht, lenigheid en coördinatie
    Inmiddels weten de meeste mensen wel dat bewegen beter voor hen is dan een inactief bestaan. Maar wat moet je dan gaan doen? Wandelen, fietsen, hardlopen? Hoe vaak in de week? Hoe intensief? Hoelang? Waar en bij wie kan ik dat het beste doen? Allemaal misschien voor de hand liggende en eenvoudige vragen, maar wat in de praktijk nog lastig te beantwoorden is. Deze module neemt je mee om deze vragen te onderzoeken en te ontdekken wat goed en kloppend voelt voor jou. (Ps. Ook bij beperkingen of een tijdelijke blessure is het mogelijk om op een andere manier naar je beweegpatroon te kijken en daar veranderingen in aan te brengen)

    Module 5 Emoties

    De impact van emoties op jouw leven.
    Deze module gaat over de emotionele impact van jouw klacht. In hoeverre heeft jouw klacht invloed op jouw leven? Het maakt verschil wanneer je door jouw klacht alleen beperkt wordt in je werkzame leven, of dat het ook doorwerkt in je privéleven; dat je sneller geïrriteerd of boos bent of dat je juist terugtrekt. Of dat je ook in je vrije tijd beperkt wordt: dat het effect heeft op je sportactiviteiten of andere momenten van ontspanning.

    Waarom is het waardevol om naar de impact op de verschillende leefgebieden in jouw lijf te kijken? Omdat je dan ook kan voelen welke prijs je ervoor betaalt. Wanneer je inzicht krijgt en ook voelt dat dat een hoge prijs is, dan zal je eerder bereid zijn om te veranderen. Niet om je fout te maken, maar juist om jezelf te laten zien dat er een noodzaak is. Waarom? Omdat je het waard bent!

    Veelgestelde Vragen

    Voor wie is deze cursus bedoeld?

    Voor iedereen die in min of meerderde mate fysieke of mentale klachten ervaart en graag de onderliggende oorzaken wil onderzoeken.

    Wat is de inhoud van de cursus?

    De online cursus heeft 5 modules (Je lijf als thermometer / Feiten / Voeding / Beweging / Emoties). Juriaan begeleidt je via deze 5 modules aan de hand van een reeks video’s en audiofragmenten. Bij iedere module ontvang je een werkboek met zelfbegeleidingsopdrachten.
    Je leert jouw lijf kennen als iets dat niet bedoeld is om tegen, maar juist om vóór je te werken. Blijf je jouw mentale of fysieke pijn of klachten onderdrukken, verdoven of negeren, dan voer je daar een eindeloze strijd die je vroeg of laat hoe dan ook gaat verliezen.

    Na het doorlopen van deze modules heb je helderheid in hetgeen jou nu nog belemmert. En kun je daadwerkelijk gaan realiseren wat goed en kloppend is voor jou. Zodat je weer leiderschap krijgt over jouw welzijn. Dat gaat meer gezondheid, plezier en voldoening in jouw leven brengen.

    Hoe gaat de cursus in zijn werk?

    Na inschrijving kun je direct van start of je kunt op een later moment inloggen. Je start met module 1. Iedere module bestaat uit een video, audio en werkboek met zelfbegeleidingsopdrachten. Nadat je de module hebt afgerond kun je verder met de volgende module. In totaal zijn er 5 modules. Je kunt de modules volgen op ieder gewenst moment en op jouw eigen tempo.

    Ik heb het boek niet gelezen. Kan ik de cursus dan ook volgen?

    Uiteraard. Juriaan begeleidt je aan de hand van video’s, een werkboek en audiofragmenten. Je kunt de cursus volgen op het moment dat het jou uitkomt op je tablet, computer of zelfs op je mobile telefoon.

    Moet ik de cursus direct na inschrijving volgen?

    Nee, je kunt de cursus ieder moment volgen. Met jouw inloggegevens kun je starten wanneer je wilt. De cursus blijft minimaal een jaar voor jou beschikbaar.

    Juriaan Galavazi (1973)

    Als ik één ding de afgelopen tien jaar heb mogen ervaren in mijn werk als huisarts is het wel dat stress en een hoofd vol gedachten uiteindelijk ziekmakend kunnen zijn en zorgen voor lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, chronische vermoeidheid, somberheid, slaapproblemen, blessures, hartkloppingen of maagklachten. Ik zie Dokter Juriaan als mijn missie om mensen te begeleiden om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven. Met zorg en aandacht.

    Online Cursus ‘Van klacht naar Kans’

    Start direct met de online cursus

    Meld je aan en start direct met de online cursus ‘Van Klacht naar Kans’. Deze cursus helpt je inzicht te krijgen in wat jouw lijf je wil vertellen en wat je zou mogen veranderen in jouw leven zodat het weer goed en kloppend voelt voor jou.

    “Je lijf is de perfecte thermometer. De richtingaanwijzer die jou feilloos vertelt welke kant je op mag gaan.”

    Wat deelnemers van het live event zeggen